Oldalak

2013. december 14., szombat

Dec. 14. Okos döntés // Wise decision // Rozumné rozhodnutie

Az ilyen döntések, ugye nem szoktak könnyűek lenni? Nekem biztosan nem. Általában valamilyen lemondással járnak, a „jó ügy“ vagy egyáltalán valamilyen ügy érdekében. Sokszor kellemetlen, mert attól tartok, hogy valami jóról lemaradok, de közben tudom, hogy másképp nem tudom megoldani, hogy a kecske is jól lakjon, a káposzta is megmaradjon. Úgyhogy a mai kis ablakod alatt ezt találod: Bárhogyan is döntesz azt tiszteletben lesz tartva. Dönts lelkiismeretfurdalás nélkül. Dönts meggyőződésből. Bárhogyan is döntesz, azzal valamire nemet mondasz. Dönts ma azzal a tudattal, hogy nincsenek jó és rossz döntések, csak a döntés maga.  
//
These decisions are not easy, are they? At least not for me. Usually they come with a compromise for the „good cause“ , or any cause. Many times it makes me uncomfortable, because I do fear I will miss something good, and in the meantime I know I can’t really do otherwise so that I have the cake and eat it too. So you’ll find under today’s small window this: Decide as you like and it will be respected. Decide without any remorse. Decide with confidence. Decide as you like so that you know that you are saying no to something else as well. Decide today with the knowledge that there are no good and bad decision, but the decision only.
//

Tieto rozhodnutia nie sú jednoduché, že? Aspoň pre mňa určite nie. Väčšinou prídu spolu so zrieknutím niečoho pre „dobrú vec“ alebo pre tú vec. Veľakrát je mi to nepohodlné, lebo si myslím, že si niečo zmeškám, že mi niečo utečie. Ale predsa viem aj to, že neviem ako inak to vyriešiť, aby aj koza sa najedla, a aby aj kapusta mi ostala. Takže pod dnešním malým okienkom nájdeš toto: Akokoľvek sa rozhodneš, bude to rešpektované. Rozhodni sa bez výčitiek svedomia. Rozhodni sa z presvedčenia. Akokoľvek sa rozhodneš, vedz že povieš na niečo iné aj nie. Rozhodni sa dneska s vedomím, že nejestvujú dobré a zlé rozhodnutia, len to rozhodnutie samé. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt mondhatod el TE mit gondolsz // Tuto môžeš povedať čo si myslíš TY // Here YOU can post what do YOU think: