Tegnap  vasárnap lévén, a hetedik nap, mikor még a Jóisten is megpihent,  megengedtem magamnak egy kis álmodozást. Mennyire más volt ez, mint  mikor kislány koromban a fehér hercegről ábrándoztam! Terveket  szövögettem a jövőmről, hogy mit szeretnék kezdeni magammal pár év  múlva, mi hasznosat fogok csinálni az egyetemi padok koptatása helyett.  És úgy döntöttem főzni szeretnék. Főzni. Nemes egyszerűséggel csak  ennyi. Szeretnék másoknak főzni. Finom étket készíteni, a másik hasához  igazodni, kitalálni milyen apróságra vágyik az nagyon érdekes és  izgalamas. Mertugye ezt már korábban is megmondták a bölcs emberek: az  evés fontos, igenis számít, hogy mit eszünk, hiszen az testünkké válik,  mi magunk leszünk és nem mindegy, hogy valaki patkánymérget vagy  csokipudingot eszik-e. Tegnap főztem. Egész délelőtt a hagymaágyon sülő  husira meg a krokettekre gondoltam. Sikerül-e? Ehető lesz, vagy odaég és  akkor vajaskenyeret eszik az egész család. De sikerült! Jó lett. És  nagyon örültem neki. Meglepően nagyon. Szabadjára engedtem a képzeletem  és már a catering-cég nevén gondolkodtam, mikor apukám a sajtos  sonkatekercsek, oreganos bagettek, friss saláták és csokidesszertek  felhőiből egy egyszerű kérdéssel gyengéden visszaterelgetett az  esőillatú, szilárd anyaföldre: „És a higiéniai engedélyt hogyan szerzed  meg?“ Na paff. Majd meghívom ebédre az ellenőr-bácsikat-néniket! Tálalom  nekik a gyömbéres-mézes pörköltet penne tésztával, vagy a sörös gulyást  knédlivel, esetleg a fűszeres-vajas sült csirkét majoránnás krumplival,  mustáröntetes friss zöldségsalátával, desszertnek meg a csokipudingot  házi almakompóttal és tejszínhabbal. Jaj nem is! Inkább a körtés  túrótortát, vagy az édes tejfölpoharat gyümölccsel á la Nóri. Ahh...
De addig is gyakorlásképpen szívesen főzök bárkinek, aki ad hozzá egy jó konyhát és állja az alapanyagok költségeit.
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt mondhatod el TE mit gondolsz // Tuto môžeš povedať čo si myslíš TY // Here YOU can post what do YOU think: